Päivitysblogi

Reilut neljä vuotta on vierähtänyt siitä, jolloin kirjoitin blogeja säännöllisesti. Vähitellen kirjoitustahti hyytyi ja Facebookista tuli se ensisijainen päivityspaikka. Nyt on mukavaa elvyttää blogien kirjoittelua, epätasaiseen tahtiin, silloin tällöin.

Siviilityössäni olen vastannut Kuopion terveyskeskuksessa lähinnä kiintiöpakolaisten, paluumuuttajien ja myönteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden terveydenhuollosta jo 24 vuoden ajan. Potilastyön lisäksi koulutan terveydenhuollon henkilöstöä, luennoin yliopistolla ja eri koulutusasteilla, eri yrityksissä ja yhteisöissä maahanmuuttoasioista. Vuodesta 2013 lähtien olen osallistunut Maahanmuuttoviraston kiintiöpakolaisten valintadelegaatiomatkoille kotouttamisasiantuntijana. Kohdemaina ovat olleet Iran, Libanon, Egypti ja Turkki.

On kulunut 20 vuotta, kun minut valittiin ensimmäisen kerran Kuopion kaupunginvaltuustoon. Ei tyttö tiennyt ihan tarkalleen, millaiselle tielle astui, kun ensimmäisen kerran ehdokkaaksi pyydettiin. 250 markan budjetilla läpimeno, 152 ääntä ja niillä lohkesi paikka  vapaa-ajan lautakunnassa, maakuntavaltuustossa ja kaupunginhallituksen varajäsenyys.

Toisella kaudella äänimäärä nousi ja minusta tehtiin koulutuslautakunnan puheenjohtaja ja valtakunnallisen ammatillisen aikuiskoulutuksen liiton varajäsen. Siitä syttyi haluni ammatillisen koulutuksen kehittämiseen, johon olen saanut vaikuttaa paikallis- ja valtakunnan tasolla 16 vuoden ajan.

Kolmannella kaudella olin kaksi vuotta kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja ja kaksi vuotta kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Tuolloin suoritin JET-tutkinnon poliittisesta johtamisesta, josta on ollut hyötyä kaikilla elämänsaroillani.

Neljännellä kaudellani olin kaupunginhallituksen 2.varapuheenjohtaja, sekä omistajaohjausjaoston jäsen  ja kaupunginhallituksen jäsen kaksi vuotta, sekä Savon koulutuskuntayhtymän valtuuston puheenjohtaja ja nyt kuluvana kautena olen kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja ja johdan puhetta omistajaohjausjaostossa, sekä olen Savon koulutuskuntayhtymän hallituksen jäsen. Kolmen viimeisen kauden aikana olen ollut puheenjohtajana kansainvälisyystyöryhmässä, sekä poliittisena edustajana WHO:n Healthy Cities verkostossa. Lisäksi olen mm. Kuopio Tanssii ja Soi -hallituksessa, Kuopio Tahko-markkinointihallituksessa ja valtakunnallisessa Suomen teatterit r.y:n hallituksessa.

Olen ollut onnekas ja tyytyväinen luottamushenkilöpaikkojeni suhteen ja tällä kaudella olen halunnut kehittää erityisesti omistajaohjauksen toimintaa. Sen merkitys kasvaa entisestään tulevaisuudessa uudessa kuntamallissa.

Tämä ensimmäinen blogini oli nopea katsaus työstäni ja  luottamushenkilöurastani. Jotta tietäisitte, kenen tekstiä luette.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s