ONKO VARAA KIELTÄYTYÄ KOULUTUKSESTA?

20 valtuustovuotta pian takana päin. On ollut hienoa paneutua moneen vastuulliseen luottamustoimeen, tutustua työkavereina toisiin valtuutettuihin ja viranhaltijoihin.

Aloitin ensimmäisellä kaudella vapaa-ajanlautakunnan jäsenenä ja kaupunginhallituksen varajäsenenä. Toisella kaudella sain puheenjohtajuuden koulutuslautakunnassa ja samalla minut valittiin valtakunnallisen aikuiskoulutusliiton hallituksen varajäseneksi. Siitä lähtien olen ollut mukana ammatillisen koulutuksen päätöksenteossa sekä paikallisella, että valtakunnallisella tasolla. Kolmannella kaudella olin sovitusti kaksi vuotta kaupunginvaltuuston 1. vpj ja kaksi vuotta kaupunginvaltuuston pj. Neljännellä kaudella olin sovitusti kaksi vuotta kaupunginhallituksen 2.vpj ja kaksi vuotta kaupunginhallituksen jäsen ja nyt kuluvalla kaudella olen kaupunginhallituksen 1. vpj ja johdan omistajaohjausjaostoa. Lisäksi minulla on hallituksen jäsenyyksiä Kuopiossa ja Suomen Teatterit ry:ssä.

Haasteet sekä virkamies-, että luottamushenkilötasolla ovat muuttuneet ja lisääntyneet kausi kaudelta. On ollut tarpeen kouluttaa itseään, jotta ymmärtäisi, osaisi ja hallitsisi päätettävissä olevia asioita. Olen suorittanut Johtamisen erikoisammattitutkinnon (JET) poliittisesta johtamisesta,  Kauppakamarin HHJ-tutkinnon, sekä useampia muita pienempiä kokonaisuuksia.

Kuluvan vaalikauden alussa teimme omistajaohjausjaostossa esityksen, että jokaisella kaupunginhallituksen ja kaupungin yhtiöiden hallitusten ja johtokuntien jäsenillä on oikeus esim. HHJ-tutkintoon. Vain murto-osa meistä suoritti sen.

Mikään puolue ei voi velvoittaa jäseniään osallistumaan koulutuksiin. On toki henkilöitä, jotka taustansa vuoksi eivät tarvitse sitä, mutta toivoisin, että jo käynnissä olevissa ehdokaskoulutuksissa tsempattaisiin tulevia valtuutettuja ottamaan niin tarpeellista koulutusta vastaan.

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s